ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Live δεδομένα Μετεωρολογικού σταθμού Οινοφύτων με ανανέωση

Κάμερες Μετεωρολογικού σταθμού με κατεύθυνση Βόρειοδυτικά-Βόρειοανατολικά-Νότια αντίστοιχα - Για μεγαλύτερη εικόνα κλικ στις μικρογραφίες
Παρακαλώ περιμένετε, η εικόνα θα εμφανιστεί σε λίγοΠαρακαλώ περιμένετε, η εικόνα θα εμφανιστεί σε λίγο

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Μετα τις αρκετα αξιολογες χιονοπτωσεις που σημειωθηκαν χτες σε Ηπειρο, κυριως την Μακεδονια οπου χιονισε μεχρι και τα πεδινα σε καποιους νομους, στα ορεινα της βορειας Θεσσαλιας και την μετατοπιση απο αργα χτες το βραδυ ανατολικοτερα ,χιονιζοντας μεχρι και παραθαλλασιες περιοχες περιοχες στη Θρακη σημερα, σταδιακη βελτιωση του καιρου στις παραπανω περιοχες.
http://oinofytaweather.gr

Νεα επιδεινωση θα παρουσιασει ο καιρος απο αυριο το μεσημερι με βροχες στην κεντρικη Ελλαδα, ενω αρκετο νερο φαινεται να πεφτει μεχρι και την Δευτερα τουλαχιστον ανατολικα της Πινδου αυτη τη φορα, και κυριως στα ανατολικα ηπειρωτικα της Πελοποννησου, της Στερεας στην Ευβοια τις Σποραδες και το Βορειοανατολικο Αιγαιο, ενω φαινομενα θα χει και στη Βορεια χωρα,πιο ασθενη και παροδικα εκει..
Αιτια το χαμηλο που θα δημιουργηθει στα βορεια της Αφρικης με κινηση βορεια-βορειοανατολικα, περνωντας απο το νοτιο Αιγαιο θα δωσει αρκετα νερα ιδιαιτερα το διημερο Σαββατο-Κυριακης σε περιοχες που ευνοει αυτο το περασμα (ανατολικα ηπειρωτικα, Ευβοια Σποραδες)
Πυκνες χιονοπτωσεις σε Παρνασσο, στη νοτια ραχοκοκκαλια της Πινδου (οσο πιο ανατολικα αυτης) ,σε Ζηρεια, Διρφυ (απο την Κυριακη το απογευμα και μετα) ,καθως με το περασμα του μετωπου ο καιρος θα ψυχρανει αρκετα το διημερο Δευτερα-Τριτη.. Πιθανοτητα χιονοπτωσης και στην κορυφη της Παρνηθας..

Σταδιακη βελτιωση του καιρου απο το μεσημερι της Τριτης
Φωτο 1: Υετος το πρωι της Κυριακης απο το gfs και την ιστοσελιδα wxcharts
Φωτο 2: Θερμοκρασια στα 850hpa το μεσημερι της Δευτερας απο το gfs και την ιστοσελιδα meteociel
Φωτο 3: Συνολικη χιονοστρωση επομενων 5 ημερων απο την ιστοσελιδα snowforecast
*Μεγαλες ποσοτητες χιονιου θα πεσουν στον Παρνασσο, ενω αρκετα αξιολογη φαινεται και η χιονοστρωση στα πολυ ψηλα της Διρφυς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου