ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Live δεδομένα Μετεωρολογικού σταθμού Οινοφύτων με ανανέωση

Κάμερες Μετεωρολογικού σταθμού με κατεύθυνση Βόρειοδυτικά-Βόρειοανατολικά-Νότια αντίστοιχα - Για μεγαλύτερη εικόνα κλικ στις μικρογραφίες
Παρακαλώ περιμένετε, η εικόνα θα εμφανιστεί σε λίγοΠαρακαλώ περιμένετε, η εικόνα θα εμφανιστεί σε λίγο

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ

Ο Μετεωρολογικός σταθμός Οινοφύτων έχει ως σκοπό την καταγραφή και μετάδοση μετεωρολογικών δεδομένων στον επισκέπτη. Λειτουργεί από τις 15 Δεκεμβρίου 2012 και είναι τοποθετημένος στα Οινόφυτα Βοιωτίας και σε υψόμετρο 110 μέτρων. Ο αισθητήρας είναι σε αυτοσχέδιο κλωβό προστασίας μηχανικά αεριζόμενο,όλο το 24ωρο.
Είναι ένας σταθμός Tycon ProWeatherStation TP1080WC με βασικούς αισθητήρες το θερμόμετρο, τον αισθητήρα υγρασίας, το ανεμόμετρο τον ανεμοδείκτη και το βροχόμετρο, επιπλέον συλλέγονται δεδομένα για την βαρομετρίκη πίεση.Ο ιστός ειναι τοποθετημένος στα 2,5 μέτρα και σε σημείο όπου δεν παρεμποδίζεται απο κτίρια, δέντρα κ.α ως προς την σωστή καταγραφή των μετεωρολογικών δεδομένων. Επίσης έχουν τοποθετηθεί αντηρίδες στον ιστό για μια στέρεη κατασκευή που δεν θα έχει την παραμικρή ταλάντωση σε οποιαδήποτε υψηλή ριπή του ανέμου.                                                                  
Είναι η βασική μονάδα του σταθμού καθώς λαμβάνει τα δεδομένα κάθε 3 δευτερόλεπτα και τα μεταδίδει στη σελίδα του σταθμού ώστε να είναι προσβάσιμα στον επισκέπτη. Είναι touch screen λειτουργεί με κοινές μπαταρίες και είναι συνδεδεμένη όλο το 24ωρο με τον υπολογιστή.
Όλοι οι αισθητήρες βρίσκονται τοποθετημένοι στον ιστό με τη διαφορά ότι για τον αισθητήρα θερμοκρασίας-υγρασίας έχει φτιαχτεί η ιδιοκατασκευή του κλωβού που περιέγραψα παραπάνω. Το βροχόμετρο έχει βιδωθεί σε ξύλινη βάση και έχει στερεωθεί καλύτερα στον ιστό για την αποφυγή λανθασμένων ενδείξεων. Αυτό γιατί στην ύπαρξη δυνατών ανέμων υπάρχει η πιθανότητα καταγραφής λανθασμένων χιλιοστών βροχής από τις δονήσεις. Ο Μετεωρολογικός σταθμός Οινοφύτων χρησιμοποιεί το πρόγραμμα cumulus .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου